Başkan Deniz, “Gelelim Taslak metne. Taslak metni niye saklıyorsunuz? Kimden saklıyorsunuz? Metni Tarım ve Orman Bakanlığına göndermeden önce kamuoyuyla niye paylaşmadınız ve neden hâlâ paylaşmıyorsunuz? Çay üreticileri hazırlanan Çay Kanun Taslağı hakkında niye bilgilendirilmiyor? Çay üreticilerinin kendi geleceklerini belirleyecek olan Çay Kanunu hakkında görüş ve öneri bildirme haklarını niye ellerinden alınıyor? Daha öncede açıkladık bizim için temel konu: Çay’da taban fiyat uygulamasına geçilmesidir. Açıklanan fiyatın altında özel sektörün alım yapmasının yasaklanması, çayda kota ve kontenjanın kaldırılmasıdır. Bunlar en temel konulardır. Bunları içermeyen önerilen hiçbir çay kanununa onay vermeyeceğiz” dedi.
Başkan deniz, “Başından beri diyoruz ki gelin Çay Kanununu hep birlikte hazırlayalım, çıkartılan kanun hepimizin kanunu olsun. Herkes düşüncesini söylesin tartışalım, konuşalım, uzlaşalım ve kanunumuzu çıkartalım. İşin doğrusu hiç kimse bunun siyasi sorumluluğunu üstlenmek istemiyor, bu nedenle kanun çıkarma işini üniversitenin üstüne yıktılar” dedi.
Başkan Deniz, “Siyaset korkarak yapılacak iş değildir. Diğer kurumlar ve uzmanlar bilgi notlarını, teknik detayları ve raporları hazırlarlar. Kanun teklifini hazırlamak, meclisin gündemine getirmek, onaylamak ve kanunlaştırmak milletvekillerinin; yani siyasetin işidir. Bakanlığa sunulan Çay Kanun tasarısının siyasi muhatabı kimdir? İktidar partisinin Milletvekilleri hazırlanıp Bakanlığa sevk edilen Çay Kanun tasarısını okudular mı? Eğer onlar okuduysa bizler neden okuyamıyoruz? Eğer İktidar partisinin milletvekilleri hazırlanan taslağı okuduysa, taslakta yer alan görüşlere katılıyorlar mı? Bakanlığa sunulan Çay Kanun tasarısını, gizlemenizi gerektirecek bir şey yoksa bir an önce kamuoyuyla paylaşın” dedi.