RİZE: Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden talep edilen Anzer balı coğrafi tescilini aldı.
Hava şartlarına göre üretimi artan veya eksilen Anzer Balı Tarım ve Orman Bakanlığı gıda kontrol Laboratuvarlarından alınan Türk Gıda kodeksi bal tebliğine göre uygunluk raporları alındı.
Tarım il müdürü Murat Genç yaptığı açıklamada “ 2021 yılında Rize ilimizde İkizdere ilçesi Anzer Yaylasında üretilip Hacettepe Üniversitesi HARÜM tarafından yapılan tespitler ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Rize Gıda Kontrol Laboratuvarından alınan Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygunluk raporları ile Rize Arı Yetiştiricileri Birliği dolum tesislerinde #Anzer Balı dolumu gerçekleştirilerek Coğrafi İşaret tescilini kullanma hakkı olan Kooperatif ve şahıslarca satışa sunulmuştur. Tüketicilerimizin mutlak surette Güvenlik Bandına, Coğrafi işaret etiketine, işletme kayıt numarasına Parti no, Ürün Adına ( mutlaka açıkça Anzer Balı yazmalı ) İşletme Adresi, Üretim veya TETT ne, Özel kullanım talimatına ve net miktarına bakarak satın almaları önerilir” dedi.